Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsintårta med marsipan

 
Skriv ut

God och inte alltför söt tårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en rund form som rymmer 2 ½ liter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser,vänd ner i äggsmeten och rör försiktigt. Riv ner apelsinskalet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen va 40 min. Ta ut och låt svalna.
  2. Vispa ihop marsánkrämen och låt svalna. Vispa ihop chokladmoussen och ställ kallt. Vispa grädden ganska fast.
  3. Färga marsipanen till önskad färg. Kavla ut till ett lock som täcker tårtan.
  4. När kakan svalnat dela den i 3 bottnar,det översta tunt.
  5. Bred marsánkräm på det nedersta och lägg på nästa botten. Bred ut chokladmoussen och lägg på den sista botten. Bred grädde runt,på kanter och ett ganska tjockt lager överst. Lägg på marsipanlocket försiktigt och ta bort överflödig massa.
  6. Garnera med noblesseskivor som du "limmar" med grädde.
  7. Obs! För att fukta tårtan kan man pressa apelsin på bottnarna när man lägger ihop den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.