Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikos- och chokladbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Bröden är goda att rosta och servera med färskost och hallonmarmelad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt oljan och häll i mjölet. Arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Blanda ner salt, hackade aprikoser och hackad choklad när 1 minut återstår. Täck bunken med bakduk. Låt jäsa ca 1 timme.
  2. Mjöla två runda brödkorgar, 22 cm i diameter. Dela degen i två delar. Forma till runda bröd. Lägg degen i korgarna. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Stjälp försiktigt upp bröden på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 10 minuter i nedre delen av ugnen, sänk till 200 grader. Grädda ytterligare 10 minuter tills innertemperaturen är 96 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.