Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikos- och nötrulle

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Denna goda och hemgjorda konfektyr passar perfekt på högtidernas all gottebord. Mandelmassa, pistachmandel, aprikoser och konjak gör den oemotståndlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär aprikoserna i mycket små bitar. Finhacka pistaschmandeln.
  2. Blanda samman aprikoshack och pistaschhack med mandelmassa och konjak.
  3. Forma massan till en rulle. Ta gärna lite florsocker på fingrarna så blir det inte så klibbigt.
  4. Smält chokladen på svag värme i en kastrull eller i en mikro.
  5. Lägg rullen på ett bakplåtspapper och pensla med smält choklad. Strö över finhackad pistaschmandel. Ställ in rullen i kylen fram till serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.