Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikos/Persikorutor

 
Skriv ut

En underbar kaka som räcker till många :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader. Mördeg: Hacka ihop ingredienserna och låt vila svalt en timme
  2. Fyllning: Gör marsankrämen enligt förpackningen.
  3. Låt kesella rinna av i ett kaffefilter i 1 timme.
  4. Dela aprikoserna.
  5. Kavla ut degen och lägg i en smord långpanna 35x20 cm.
  6. Rör smör och socker pösigt, tillsätt gulorna en i taget.
  7. Blanda citronsaft, marsankräm, potatismjöl och kesella i äggsmeten.
  8. Vispa vitorna och vänd ner försiktigt.
  9. Bred smeten på mördegen och tryck i aprikoser eller persikor
  10. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  11. Smuldeg: Blanda ingredienserna och strö över kakan.
  12. Grädda mitt i ugnen i ytterligare 25 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.