Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosfudge

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Sött och gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra eller lägg bakplåtspapper en form, ca 20 cm i fyrkant. Skär smöret i tärningar. Blanda råsocker, strösocker, smör och grädde i en tjockbottnad kastrull. Värm på svag värme och rör med en trägaffel tills sockret har lösts upp och smöret smält. Koka upp. Täck med lock och låt koka 3 min.
  2. Lyft av locket och låt koka tills temperaturen stigit till 116° eller gör ett mjukt kulprov (häll några droppar av massan i ett glas kallt vatten och prova att forma dem till en mjuk kula). Sänk genast ned kastrullen i kallt vatten och rör sedan kraftigt med en trägaffel tills massan blir tjock, krämig och ljus i färgen. Rör ner aprikoserna. Häll massan i formen och låt stå tills den nästan kallnat.
  3. Skär fyrkantiga bitar med lätt oljad kniv och låt stelna. Dela fudgen i bitar. Förvara på sval plats i lufttät förpackning mellan lager av bakplåtspapper

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.