Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosgelé med chilifrukter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Starkt piffig i smaken. Passar utmärkt till t.ex. parmesanost, robiolaost (mjuk lite sur ost) eller med grillat kött..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera aprikoserna och ta bort kärnorna. Skär i små bitar.
  2. Pressa saften ur apelsinerna och citronen. Blanda aprikoserna med saften, hetta upp och låt koka i 5-8 minuter.
  3. Lägg fruktmassan in en stor sil och låt stå över natten.
  4. Häll saften i en gryta. Halvera chilifrukten, ta bort kärnhuset och skär den i ringar. Lägg dem i grytan tillsammans med saften.
  5. Blanda i gelésockret och hetta upp. Låt koka tills det börja stelna. (Om du inte låter det koka för stark bildas inget skum som du måste ta bort, innan du häller på glas)
  6. Gör tallriksprovet, är gelén färdig så häll upp i rena glas.
  7. Skruva på locket och vänd glasen upp och ner. Låt kallna upp och nervända.
  8. Servera efter ca 14 dagar. Bevara på ett sval och mörkt ställe.
  9. Med fruktmassan kan du göra en annan marmelad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.