Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikoskaka med mandel

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Aprikoserna kan bytas ut mot t.ex äpplen eller hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa upp ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kanel, bakpulver och grovriven mandelmassa och rör ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Tryck ner aprikoserna lite i smeten. Hyvla över smör. Strö på mandelspån och pärlsocker.
  2. Grädda mitt i ugnen, ca 40 minuter, 175 grader.
  3. Känn med en sticka i mitten att kakan är genomgräddad. Servera med lättvispad grädde eller vaniljvisp!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.