Detta är en lättbakad dessert med fyllning av crème fraiche och aprikoser.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka snabbt samman vetemjölet, sockret, bakpulvret och matfettet till en smulig massa.
- Strö ut ca 2/3 av smulorna i en pajform, gärna av aluminium, som rymmer ca 14 dl. Tryck ut dem så att de täcker botten och en bit upp på kanten.
- Blanda samman crème fraichen och sockret och bre ut jämnt i botten på formen.
- Häll upp aprikoserna att rinna av. Grovhacka dem därefter och strö ut bitarna över crème fraichen. Strö sist över de sparade degsmulorna och garnera med flagad mandel.
- Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
Publicerat den
29 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var en väldigt smaskig och lättlagad paj! Hade tjejmiddag i helgen och serverade denna till kaffet, och jag fick mycket beröm för den! :-D Tack för receptet!! Den skall göras fler gånger. // Karin
Oj vad gott det var.En klar 5:a från mig.Denna ska jag göra många gånger till.
Kalasrecept, jag gjorde med 8 färska aprikoser istf konserv, pajen försvann raskt ner i magarna på bekanta i Genève som berömde kontrasterna i smaker och konsistens..Tack!