Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikospizza med chokladglass

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Aprikos, choklad och mandel är en perfekt kombination. Det portugisiska starkvinet Moscatel de setúbal smaksätter desserten och är även god att servera till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv mandelmassan och blanda med ägget. Lägg pizzabottnen på en plåt med bakplåtspapper och bred på den rivna mandelmassan. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
  3. Grovhacka aprikoserna. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vin, socker och citronsaft. Koka aprikoserna utan lock ca 5 minuter. Blanda i citronskalet och låt kallna.
  4. Fördela aprikoserna på pizzan och skär den i bitar. Garnera med rostade mandelspån och servera med chokladglass!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.