Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosrutor i långpanna

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Goda och lättbakade brödbitar med lite torkad frukt som passar utmärkt till ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen och lös upp den i lite av den ljumma mjölken i en degblandare. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, aprikoser, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper degbunken, 5-10 minuter. Tillsätt ev lite mer mjöl. Låt jäsa övertäckt 40 minuter.
  2. Tryck ut degen i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Skär rutor med en degskrapa, tryck ända ner i bottnen. Låt jäsa 30 minuter.
  3. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
  4. Strö flingsalt och lite mjöl över degkakan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Ta ut, stjälp upp och låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.