Arabisk mat recept

Laddar...
Din sökning gav 29 träffar
Grillat kycklinglår med Nordafrik..

Enkel lunchrätt, men försök att hitta ett majskycklinglår eller en ursprungsmärkt höna - i Sverige går alla kycklingar över en kam, och det är svårt - åtminstone i matkedjeaffärer - att hitta en stolt..


Marockansk kyckling med saltinlag..

Det här är min variant av en underbar marockansk kycklingrätt (tillagad i den nordafrikanska grytan tagine), som jag åt på matmarknaden Le Marché des Enfants Rouges i Paris för några år sedan. Den sal..Shawarma

Shawarma (arabiska: شاورما, hebreiska: שווארמה) är en maträtt från Mellanöstern som liknar kebab. Den består av ett stycke..Arabisk Beriani
Arabisk Beriani

Den här rätten är super god, men då skall man ha rätta kryddor till den. Men en sak; den har ganska mycket energi på grund av mandel, potatis o annat gott, men ingen fara man går inte upp i vikt, bät..


Arabiskt ris
Arabiskt ris

Mycket gott ris som troligtvis alla araber tycker om, och som jag även har lärt mig att majoriteten av svenskar älskar när de har smakat första gången.Arabisk kycklingsallad
Arabisk kycklingsallad

Njut av grönsaker skurna i rejäla bitar, toppade med vackra tomater - gärna på kvist. Blanda smaker från Mellanöstern med spänstiga augustigrönsaker. Med spiskummin och mynta blir smakresan en ren nju..


Arabisk brödsallad
Arabisk brödsallad

Servera salladen som tillbehör till kallt kött, t ex kokt eller rökt skinka, kassler, rostbiff, grillad kyckling eller fisk.


Arabisk ris
Arabisk ris

Detta ris är så gott med allt. Smaka att äta med naturell yoghurt, men den äts med vad som helst.
Pitabröd
Pitabröd

Pita är ett arabiskt bröd som bl.a. serveras till kebab och falafel. Under gräddningen pöser degen upp och bildar en ficka som du sedan fyller med det du tycker bäst om.

Lammgryta med kanel och anissmak
Lammgryta med kanel och anissmak

I lammgrytan har vi stekt tärnad lammrostbiff, det kan tyckas vara en lyxig styckningsdetalj att använda i gryta, men köttet är mycket mört och fint. Det går förstås också bra att använda grytbitar av..