Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arabisk brödsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera salladen som tillbehör till kallt kött, t ex kokt eller rökt skinka, kassler, rostbiff, grillad kyckling eller fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär brödet och rosta dem i torr het stekapanna, innan de skärs i tärningar, ca 1 ½*1 ½ cm.
  2. Skölj gurkan och skär den i tärningar och tomaterna i tunna klyftor. Hacka persiljan fint, liksom myntan.
  3. Skal och pressa vitlöken och skala och hacka löken fint. Blanda vitlök, lök, olja och saften av granatäpple eller citronsaften och krydda med salt och peppar.
  4. Lägg brödtärningar och gurkan i en skål tillsammans med tomaterna, persiljan och myntan.. Häll marinaden över och vänd ihop salladen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.