Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arabisk ost- och grönsakslåda

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket smak, snålt med fett

Ingredienser

Instruktioner

Skär squashen i halvor på längden. Mikra på full effekt 4-5 minuter. Gröp ur det mjuka inkråmet med en sked. Hacka lök och pressa vitlöken. Stek några minuter i smör. Salta med en halv tesked. Skär paprikorna i småbitar och låt fräsa med några minuter. Vispa äggen i en skål. Smula i fårosten. Blanda ner yoghurten. Ha i en halv tsk salt, svartpeppar och eventuellt cayennepeppar eller harissapasta. Blanda med lök/paprikablandningen och squashen. Häll över i en ugnspanna. Strö över solrosfröna. Grädda i ugnen, 200 grader, 30-40 minuter eller tills den har stannat och fått färg. Njut med en grönsallad och ett glas öl.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • peppra 3 april 2011

    Verkligen supergott!!!

  • evaullabritt 12 mars 2014

    Testade idag, men avvek ganska rejält från receptet. Maken vägrar både paprika och fårost. Tog Ajvar i stället för paprika, det brukar funka och riven hårdost i stället för fårost. Créme fraiche i stället för yoghurt. Maken gillade det bättre än jag, vilket förvånade mig. Det blir nog en 4:a i alla fall. Bra receptidé som kan varieras. Jag gillade också idén med squashen i mikron, lätta att ta bort kärnorna när den mjuknat lite. Det ska jag komma ihåg till andra squashrätter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.