Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arabiskt ris

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mycket gott ris som troligtvis alla araber tycker om, och som jag även har lärt mig att majoriteten av svenskar älskar när de har smakat första gången.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd dig av det vanliga receptet för att tillaga ris samt för beskrivning av mängd ris och vatten som vanligtvis står på baksidan av rispaketet. Basmatiris fungerar bäst med alla dessa kryddor då det inte klibbar så mycket som jasminris.
  2. Skölj riset i vatten och bestäm sedan mängd vatten och ris i en kastrull. Häll i alla kryddor samt oljan och låt koka upp. Fortsätt sedan koka på svag värme så lång tid som behövs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.