Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arancini med mozzarella

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

De här sicilianska gyllenfriterade risbollarna är fyllda med ost och liknar små apelsiner, därav namnet. De passar både som förrätt och vegetarisk huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg det varma riset i en skål. Blanda ner ricotta, basilika, timjan, salt, svartpeppar och saffran. Täck över och kyl i en timma.
  2. Vispa upp 1 ägg och rör ner det i rissmeten. Forma en boll av drygt 1 msk smet. Gör ett hål i bollen med fingret och lägg i en bit mozzarella. Tryck till så att osten blir helt innesluten och rulla bollen rund och slät. Gör på samma sätt med resten av smeten.
  3. Lägg mjöl i en grund skål och ströbröd i en annan. Vispa upp 2 ägg i en tredje skål. Rör ner ½ tsk örtkryddor i vardera mjölet, ströbrödet och äggen. Vänd risbollarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd så att de är väl täckta och låt dem vila på ett fat.
  4. Häll olja i en fritös eller tjockbottnad gryta så att oljan når 5 cm upp på kanten. Hetta upp oljan på medelvärme till 190 grader. Fritera risbollarna i omgångar 3-4 minuter. Lägg dem på ett hushållspapper och låt dem rinna av. Hetta upp oljan mellan friteringarna. Servera med varm tomatsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.