De här sicilianska gyllenfriterade risbollarna är fyllda med ost och liknar små apelsiner, därav namnet. De passar både som förrätt och vegetarisk huvudrätt.
Instruktioner
- Lägg det varma riset i en skål. Blanda ner ricotta, basilika, timjan, salt, svartpeppar och saffran. Täck över och kyl i en timma.
- Vispa upp 1 ägg och rör ner det i rissmeten. Forma en boll av drygt 1 msk smet. Gör ett hål i bollen med fingret och lägg i en bit mozzarella. Tryck till så att osten blir helt innesluten och rulla bollen rund och slät. Gör på samma sätt med resten av smeten.
- Lägg mjöl i en grund skål och ströbröd i en annan. Vispa upp 2 ägg i en tredje skål. Rör ner ½ tsk örtkryddor i vardera mjölet, ströbrödet och äggen. Vänd risbollarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd så att de är väl täckta och låt dem vila på ett fat.
- Häll olja i en fritös eller tjockbottnad gryta så att oljan når 5 cm upp på kanten. Hetta upp oljan på medelvärme till 190 grader. Fritera risbollarna i omgångar 3-4 minuter. Lägg dem på ett hushållspapper och låt dem rinna av. Hetta upp oljan mellan friteringarna. Servera med varm tomatsås.
Publicerat den
17 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar