Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Armenisk kungasoppa

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

God annorlunda soppa, med lite syrlig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färs, ris, lök och persilja till en jämn smet. Salta och peppra efter smak. Forma smeten till hasselnötsstora kulor. (Det blir många!) Lägg försiktigt kulorna i hönsbuljongen, som bara ska småsjuda!
  2. Pochera dem tills de är klara. Låt dem sedan simma i buljongen i ytterligare 10-15 minuter. Vispa upp äggen i en soppskål, vispa ner citronsaften och ca 1 1/2 dl av den varma soppan.
  3. Ta av kastrullen från värmen och häll den långsamt under ständig vispning ner i soppskålen. Det går lättare om man först tar upp köttkulorna och håller dem varma. Lägg sedan ner dem. Soppan får inte kokas efter att äggen hällts i. Servera varm med ett gott bröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.