Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aroniacheesecake med blodapelsin

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Sommarvärmen har äntligen kommit! Vad passar då bättre än en läskande cheesecake med blodapelsin och aroniabär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 26 cm i diameter. Sätt in formen i frysen medan du gör fyllningen.
  2. Vispa philadelphiaost och socker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa kraftigt ca 1 min efter vart tillsatt ägg.
  3. Blanda gelatinpulver och ½ dl Proviva dryck i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla ca 5 min. Sätt muggen i en kastrull med hett vatten och rör tills all gelatin är upplöst. Ställ muggen åt sidan. Mängden gelatinpulver kan varieras allt efter hur kompakt man vill ha cheesecaken. Prova dig fram.
  4. Tillsätt kesella och vaniljsocker i ostsmeten och vispa tills allt är väl blandat. Häll i resten av Proviva drycken och rör om. Häll i gelatinblandningen under fortsatt vispning på låg hastighet.
  5. Ta ut formen från frysen och häll ostsmeten över den frysta kexbottnen. Ställ in formen i kylen och låt fyllningen stå och stelna över natten.
  6. Strax innan cheesecaken ska serveas dekorera var tårtbit med en färsk jordgubbe, gärna med de gröna bladen kvar på jordgubben. Det ser extra festligt ut mot den röda ostfyllningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.