Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Arros con pollo

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rejäl kubansk husmanskost med massor av smak. En släkting till den spanska paellan. Bijolpulver är ett sorts pulver som gör riset lite färggladare och samtidigt ger en god smak, hittar du inte pulvret går det lika bra med saffran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn bacon i en vid stekpanna. Sänk värmen och låt fettet smälta. Krydda kycklingklubborna med salt, peppar och spiskummin efter smak. Lyft upp baconet när fettet smält och bryn kycklingen i stekfettet tills ytan fått fin färg.
  2. Hacka lök och paprika. Häll lite olivolja i samma stekpanna och stek lök och paprika tills de mjuknat och löken är genomskinlig. Tillsätt pressad vitlök och stek ytterligare 2 minuter under omrörning.
  3. Häll buljong och öl i en stor gryta. Lägg i kyckling, lök och paprika. Tillsätt tomatsås, bijonkrydda eller saffran, lagerblad, oregano, spiskummin, salt och svartpeppar. Strimla baconet och häll i. Ge alltsammans ett häftigt uppkok. Sänk värmen och koka i 15 minuter.
  4. Tillsätt riset. Koka upp och sänk värmen när riset har sugit upp lite av vätskan. Låt puttra på svag värme i ca 40 minuter eller tills riset är genomkokt och det mesta av vätskan har absorberats. Häll i ärterna när det återstår 5 minuter.
  5. Lägg upp på serveringsfat och garnera med färska örter och limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.