Arroz Doce

Portugisisk riskräm, en typisk dessert. Avnjuts som den är, men kan också serveras med apelsinklyftor.
Glutenintolerans

Ingredienser

3 dl vatten
1 1/2 dl grötris
50 g smör
1/2 tsk salt
2 kanelstänger
1 vaniljstång
1 dl strösocker
6 välskrubbade citroner, skalen
7 dl mjölk
4 äggulor
Malen kanel

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
1194
Sparat:
12

Gör så här

Koka vatten, ris, smör, salt och kanel under lock i 10 minuter.

Halvera vaniljstången och skrapa ur vaniljkornen. Tillsätt vaniljstången och kornen, socker och 5 dl mjölk till riset. Rör om och sjud under lock på mycket svag värme i cirka 40 minuter tills riset är mjukt.

Ta upp vaniljstången och kanelbitarna.

Vispa samman citronskal, äggulor och mjölk. Rör ner i den heta gröten och sjud tills den tjocknar. Häll upp riset på ett fat och låt det svalna.

Garnera med malen kanel.

LIKNANDE RECEPT

av Pette
över 2 månader
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
av Lilloo
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.