Arroz Doce

Portugisisk riskräm, en typisk dessert. Avnjuts som den är, men kan också serveras med apelsinklyftor.
Glutenintolerans

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Gör så här

Koka vatten, ris, smör, salt och kanel under lock i 10 minuter.

Halvera vaniljstången och skrapa ur vaniljkornen. Tillsätt vaniljstången och kornen, socker och 5 dl mjölk till riset. Rör om och sjud under lock på mycket svag värme i cirka 40 minuter tills riset är mjukt.

Ta upp vaniljstången och kanelbitarna.

Vispa samman citronskal, äggulor och mjölk. Rör ner i den heta gröten och sjud tills den tjocknar. Häll upp riset på ett fat och låt det svalna.

Garnera med malen kanel.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Vatten, Grötris, Smör, Salt, kanelstänger, Vaniljstång, Strösocker, Citroner, Mjölk, Äggula, Kanel
Visningar:
1271
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Pappas Senap
av Pette
över 2 månader
Mexikansk ris (
över 2 månader
Arroz Mexicano
av LaJefa
över 2 månader
Schnitzel Mexic
av LaJefa
över 2 månader
Spanskt saffran
av LaJefa
över 2 månader
Arroz con pollo
av Lilloo
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.