Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk entrecôte med fänkål och äpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grönsakerna får spännande smak stjärnanis och fin sötma från äppeljuice.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°: Salta och peppra entrecôten. Blanda i en bunke hoisinsås, chilisås, currypasta och ingefära och lägg i köttet.
  2. Dela varje fänkål i 4 bitar, skär äpplen och potatis i halvor.
  3. Lägg kött, fänkål, äpple, potatis och stjärnanis på en plåt med bakplåtspapper. Salta 1/2 tsk och peppra 2 krm. Strö farinsocker på fänkål och äpple. Häll på äpplejuice, olivolja och kalvfond över alltsammans.
  4. Ställ in plåten i den övre delen av ugnen ca 20 minuter så att köttet får färg. Sänk ugnen till 125° och baka ytterligare 20-30 minuter i mitten av ugnen tills köttet har en innertemperatur på 58°. Låt köttet vila under folie 10 minuter innan det skärs i skivor.
  5. Garnera gärna med färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.