Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker och lättlagad fiskrätt med asiatiska smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela citrongräset på längden och banka lätt med baksidan på knivbladet. Lägg citrongräs, finhackad ingefära och skivad röd chili i en kastrull.
  2. Tillsätt kokosmjölk och fisksås, låt koka 10 minuter. Sila såsen, häll tillbaka den i kastrullen och koka upp igen. Sänk värmen och lägg i fiskbitarna. Låt sjuda under lock ca 5 minuter.
  3. Hetta upp rapsolja i en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt sesamolja, hackad vitlök och strimlade grönsaker. Stek på hög värme under omrörning ca 5 minuter. Tillsätt det kokta riset och stek ytterligare ett par minuter tills riset är varmt.
  4. Servera fisken med det stekta riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.