Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk kokosfisk

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spännande fiskrätt med smak av Orienten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och klyfta löken. Kärna ur och strimla paprikan och pepparfrukten. Fräs grönsakerna i smör i en låg gryta. Rör i ingefära, gurkmeja, citronsaft och smulad buljongtärning. Häll i kokosmjölken och koka upp.
  2. Salta fisken och lägg ner den i såsen. Sjud på svag värme under lock i ca 5-7 minuter. Smaka av med salt om det behövs. Strö över klippt kryddgrönt och räkorna, servera med kokt ris eller potatis och någon grönsak.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • epi 14 april 2008

    God rätt blev godtjänd av både maken och sönerna. Blev lite starkt när jag smaka av så jag hälde i en burk matlagningsyoughurt. Passa bra men man måste reda såsen lite då.

  • popik 11 augusti 2008

    Med hackad koriander , färsk ingefära och helst tigerräkor blir det en fullpott.

  • farmoringer 17 februari 2009

    Det här var gott. Tyckte det blev lite sås med en burk men eftersom jag ingen mer kokosmjölk hade hemma fick det bli mellangrädde. Jag redde då med lite maizena. Ökade på alla kryddorna naturligtvis också. Hade ingen citron hemma utan det fick bli lime istället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.