Spännande fiskrätt med smak av Orienten.
Instruktioner
- Skala och klyfta löken. Kärna ur och strimla paprikan och pepparfrukten. Fräs grönsakerna i smör i en låg gryta.
Rör i ingefära, gurkmeja, citronsaft och smulad buljongtärning. Häll i kokosmjölken och koka upp.
- Salta fisken och lägg ner den i såsen. Sjud på svag värme under lock i ca 5-7 minuter. Smaka av med salt om det behövs. Strö över klippt kryddgrönt och räkorna, servera med kokt ris eller potatis och någon grönsak.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God rätt blev godtjänd av både maken och sönerna. Blev lite starkt när jag smaka av så jag hälde i en burk matlagningsyoughurt. Passa bra men man måste reda såsen lite då.
Med hackad koriander , färsk ingefära och helst tigerräkor blir det en fullpott.
Det här var gott. Tyckte det blev lite sås med en burk men eftersom jag ingen mer kokosmjölk hade hemma fick det bli mellangrädde. Jag redde då med lite maizena. Ökade på alla kryddorna naturligtvis också. Hade ingen citron hemma utan det fick bli lime istället.