Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk kyckling med curry

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kan aldrig följa ett recept så detta blev resultatet av MrsC's Broiler eller höna med curry. Smaklig måltid och hör gärna av er med omdömme*S*

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär Kycklingbrösten i bitar lägg i bunke. Blanda curry och parikapulver i 1 dl vatten i en skål. Häll curry-paprikablandningen över kycklingen och rör om.
  2. Hetta upp oljan i en gjutjärnsgryta. Hacka löken och lägg i, stek den lätt brun. Skär squashen i stavar och blanda i.
  3. Lägg i kycklingen. Vänd bitarna så att de blir jämn stekyta, låt dem fräsa någon minut.
  4. Häll i 2½ dl vatten i grytan tillsammans med ingefära och paprikan och låt koka upp. Lägg på lock och låt allt koka på ganska svag värme i ca 20 minuter
  5. När det är klart toppred allt med vatten och majzeenablandningen så det får en krämigare konsistens.
  6. Servera med Ris.
  7. Tillsätt salt. Koka 25 minuter till för broiler och för höna 1 timme och 10 minuter till. Om man hade råd stoppade man i grönsaker som paprika, morötter, potatis etc.
  8. Rör ut mjölet med vattnet i en skål. Redningen slås över kycklingbitarna, rör och koka upp igen.
  9. Servera i djupa skålar med kokt ris och färska grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.