Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk kycklingfärssås med vitlök och ingefära

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Traditionell köttfärssås till pasta är alltid gott men det är alltid kul att förnya sig. Denna rätt är både god och lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök och vitlök och riv morötterna grovt. Fräs lök, vitlök och färs i oljan i en gryta. Blanda ner morötterna och låt dem fräsa med några minuter.
  2. Rör ner riven ingefära, tomatpuré, smulad buljongtärning och kokosmjölk. Dela, kärna ur och hacka chilin. Rör ner den och låt det koka sakta ca 15 minuter. Smaksätt med ketjap manis, salt och peppar.
  3. Servera kycklingfärssåsen med kokt ris eller nudlar samt sweet chilisås och cashewnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.