Asiatisk kycklingwok med cashewnötter

Vi älskar asiatisk mat och här är ännu ett gott recept!
I tillagningstiden har jag räknat med en timmes marinering av kycklingen.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling, cashewnötter, wok

Ingredienser

600 g kycklingfilé
2 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 citrongrässtjälk eller 1 tsk rivet citronskal
2-3 msk soja
1 msk färskpressad lime
2 tsk sambal oelek
3 schalottenlökar
150 g sockerärtor
200 g minimajs
300 g pak choy
1/2 knippe gräslök
2 msk olja
Salt
50 g rostade cashewnötter

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
5265
Sparat:
154

Gör så här

Strimla kycklingfiléerna fint. Skala och hacka ingefäran och vitlöksklyftan fint. Använd bara de nedre 10 cm av citrongräset och hacka den inre, mjuka delen fint.

Blanda ingefära, vitlök, citrongräs och kyckling i en skål. Tillsätt soja, färskpressad lime och 1 tsk sambal oelek. Blanda väl, täck över och marinera 1 timme i kylen.

Skala och tärna schalottenlöken fint. Skölj och ansa pak choy och skär den i fina strmlor. Hacka gräslöken fint.

Hetta upp oljan i en wok eller djup stekpanna. Lägg i det marinerade köttet och woka 5 minuter på stark värme.

Sänk värmen, tillsätt schalottenlöken och blanda väl. Tillsätt grönsakerna och woka 5-7 minuter.

Smaka av med soja och resten av sambal oeleken. Blanda ner cashewnötter och gräslök och servera med ris eller nudlar.

LIKNANDE RECEPT

Kycklingwok recept
av mering
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Fiedeli
över 2 månader
av UllaC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.