Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk mizunasallad med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Asiatisk sallad med smak av soja, ingefära och chili. Shisokrassen har en unik smak som är svår att förklara, men har man smakat den, kan man inte annat än älska den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur och finhacka chilifrukten till dressingen. Blanda chili med soja, pressad lime, finriven ingefära, olivolja, socker och sesamolja.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna. Skala räkorna. Skala och strimla morötterna. Vänd ner morötter och räkor i dressingen. Ansa och strimla salladslöken. Skala, kärna ur och tärna avokadon.
  3. Varva räkor, avokado, morötter, mizunasallad och shisokrasse på tallrikar eller ett fat. Toppa med salladslök och sesamfrön. Servera salladen med ett gott färskt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.