Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk ugnsomelett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ugnomelett är en nyttig och en snabbgjord rätt. Här med asiatisk touch. Servera till kyckling eller lax eller bara som den är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och riv vitlöken. Tina grönsakerna i en stekpanna. När de börjar bli torra, tillsätt då olja, purjo, vitlök och ingefära och stek några minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Rör ner tomatpuré, sambal oelek, matlagningsyoghurt, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll smeten på grönsakerna och blanda ner spenaten.
  4. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Täck formen mot slutet med folie om omeletten blir för mörk.
  5. Servera omeletten med kyckling eller lax och gärna med gräddfil blandat med sweet chilisås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.