Ugnomelett är en nyttig och en snabbgjord rätt. Här med asiatisk touch. Servera till kyckling eller lax eller bara som den är.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och riv vitlöken.
Tina grönsakerna i en stekpanna. När de börjar bli torra, tillsätt då olja, purjo, vitlök och ingefära och stek några minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
- Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem. Rör ner tomatpuré, sambal oelek, matlagningsyoghurt, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll smeten på grönsakerna och blanda ner spenaten.
- Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Täck formen mot slutet med folie om omeletten blir för mörk.
- Servera omeletten med kyckling eller lax och gärna med gräddfil blandat med sweet chilisås.
Publicerat den
10 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar