Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatiska Minuträkor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett lätt,snabbt och gott recept, som vi ofta lagar till en fredagkväll, och byter ut vatten mot ett glas vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna. Skala och skiva löken tunnt. Skala gurkan och skär den på längden, ta bort kärnorna med en sked, skär den sedan i 1/2 cm tjocka skivor.
  2. Använd en låg vid kastrull eller en stekpanna, och värm matoljan och fräs löken och pressa i vitlöken. Tillsätt gurkan och stek en liten stund. Häll i vatten och den sötsura såsen och saltet. Låt koka i 2 minuter. Blanda ner räkorna och rör om snabbt så dom bli varma (men inte sega).
  3. Servera kokt ris till, öl eller vatten att dricka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.