Kokos och curry sätter smaken i dessa goda musslor.
Riset kan bytas ut mot rostat surdegsbröd att suga upp den goda såsen med.
Musslor är mineralrika och är en miljövänlig proteinkälla.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skrubba musslorna, kasta bort de musslor som är trasiga och de som inte stängs när de knackas i köksbänken. Skala och finhacka vitlök och gul lök. Stek i 2 msk olja ca 3 minuter i en stor gryta.
- Tillsätt currypasta, vinäger, 3 dl vatten och ½ tsk salt. Koka på högsta värme.
Lägg i musslorna och stormkoka under lock ca 5 minuter, tills de har öppnat sig. Skaka grytan några gånger under tiden. Ta upp musslorna, kasta bort de som inte öppnat sig.
- Sila spadet genom en finmaskig sil. Häll tillbaka spadet i grytan. Tillsätt kokosmjölken och låt koka ihop ca 5 minuter. Skiva zucchinin tunt, gärna på mandolin och sedan med kniv för extra tunna strimlor.
- Lägg zucchini och musslor i buljongen. Blanda och strö över grovt hackad koriander. Servera med ris eller rostat surdegsbröd.
Publicerat den
13 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar