Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Atayef

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Denna rätt äts under festhögtiden efter ramadam hos de muslimska länderna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman till en smidig smet och låt den stå och vila i typ 30 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna eller pannkakslagg. När den är riktigt het häller ni upp lite smet i pannan med ett decilitersmått. Grädda bara på ena sidan så att de är klibbiga i mitten för att man sen lätt ska kunna fästa ihop dem.
  3. Vik pannkakorna till strutar och häll i fyllningen. Häll över finhackade pistagenötter och din hemlagade sirap.
  4. Fyllningen: Blanda mjölk, maizena och florsocker i en kastrull och sjud tills det tjocknar. Häll i rosenvattnet och apelsinblomsvattnet när fyllningen svalnat och vispade ihop det.
  5. Smaksatt sirap: Koka ihop vatten och socker så att sockret smälter. Låt svalna. Smaksätt med resterande ingredienser.
  6. Om du inte hittar rosenvatten i affären, kan du göra ditt eget: 100g rosblad, endast kronbladen 2 ½ dl vatten. Hacka rosenbladen fint. Koka upp vattnet slå över det över bladen och låt det stå över natten. Sila bort rosenbladen genom kaffefilter.

Kommentarer (1)

  • Jwanaa 15 april 2010

    Efter fyllningen har du glömt att skriva att en spesiel sorts deg ska läggas över, den ser ut som jätte tunna spaghetti och används ofta på baklawa. Man kan köpa de i alla orientaliska matbutiker :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.