Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergine med kantarellfyllning

 
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Underbart gott och väldigt enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela auberginen i två delar (på längden) och gröp ur den. Var försiktig så att det inte blir hål i skalet. Hacka det urgröpta auberginköttet i mindre bitar och fräs det i olivolja tillsammans med den finhackade löken. Krydda med salt och svartpeppar (efter tycke och smak) och pressa i vitlöksklyftan. Blanda i de redan stekta kantarellerna och häll över matlagningsgrädden. Låt puttra en liten stund så att "stuvningen" blir riktigt krämig. (Jag som har en förkärlek för rosépeppar brukar mala lite rosépeppar i en mortel och krydda stuvningen med vilket ger en ännu mer spännande smak till den här rätten. Men glöm inte att minska på mängden svartpeppar för annars kan det bli lite för starkt.)
  3. Lägg de urgröpta aubergineskalen i en ugnsfast form och fyll skalen med stuvningen. Tips vid eventuell olycka när du gröpte ur skalen: Är det i botten på skalet det blivit en liten skada brukar jag lägga en liten bit ost just där innan jag lägger i stuvningen så att inget sedan rinner ut vid griljeringen =)
  4. Strö den rivna osten över stuvningen och ställ in ugnsformen i ugnen. Griljera auberginerna tills osten smällt och fått fin färg, ca 10 minuter.
  5. Ta ut formen, finhacka spenatbladen och strö spenaten över de varma auberginhalvorna. Väldigt gott och samtidigt vacker dekoration! Ev kan hackad persilja användas som alternativ, men den smaken är mer påträngande och får inte riktigt samma snälla, milda smak som spenaten.
  6. Servera till en grillad köttbit och lite färska grönsaker eller servera som vegetarisk rätt med grönsallad och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.