Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergine på italienskt vis

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här är en lätt och lyxig ugnsrätt med italiensk karaktär - aubergine och en saftig tomatsås gratineras med parmesanost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Smörj två ugnsfasta formar med olja. Blanda äggvita och vatten i en djup tallrik.
  2. Skiva auberginen tvärs över i ½ cm tjocka skivor. Bred ut dem på en tallrik och salta lätt, lägg en annan tallrik över och vänd, salta även denna sida. Låt stå 10-15 minuter. Skölj och vänd skivorna i mjölet och skaka av överflödigt mjöl. Doppa sedan skivorna i äggviteblandningen på båda sidor och låt rinna av. Vänd dem i det lätt saltade ströbrödet.
  3. Lägg de panerade auberginskivorna i ett enkelt lager i ena augnsformen och stek dem i ugnen tills de är mjuka och gyllene, 30-40 minuter. Skiva och strimla mozzarellan.
  4. Koka samman tomatkross, pressad vitlök, salt och svartpeppar, ca 10 minuter. Bred ut ett lager tomatkross i den andra ugnsformen, bred på ett lager färdigstekta aubergineskivor och täck med mozzarella. Fortsätt varva tomatkross med aubergine och mozzarella. Strö slutligen över parmesanosten.
  5. Grädda i ugnen i 15-20 minuter tills allt är genomvarmt.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • bocuracao 6 oktober 2008

    Utmärkt! Lika gott som hos vår italienska kvartersrestaurant. Men Queenie nämner inte var basilikan kommer in i receptet. Jag kokade ihop den med såsen och sparade några blad till dekoration.

  • BirgitN 2 juli 2010

    Min kommentar kom nog inte fram, men hellre en för mycket än ingen alls....... Gott och enkelt, lite tidskrävande dock men väl värt den tiden! Tack Queenie, för detta och andra goda recept du bidragit med!

  • ma77 11 september 2010

    Nääää!!! jag älskar auberginer, men det enda goda i detta recept var tomatsåsen med osten. smakade som en blandning mellan lasagne och moussaka, och inte på det positiva viset. förstår inte heller varför man var tvungen att panera auberginen. Vill ni äta riktiga auberginer ska ni lägga köttfärs i såsen (den ska inte heller vara tjock), skippa paneringen och istället fritera auberginerna. Lägg dem på hushållspapper så att den suger upp oljan. varva lager med auberginer, sås, sedan auberginer igen, och in i ugnen i ca 30 min.... servera me ris. Smaklig måltid!

  • nelex 10 april 2011

    Mums!!!! Men jag hoppar gärna över paneringen och jag tog vad kylskåpet erbjöd, nämligen halloumi och det blev så bra.:)

  • lillawe 2 april 2012

    Siså där, min tonårsdotter tyckte om den. Jag skulle vilja ha haft lite sötma i tomatsåsen. Men hur kan det vara till 4 personer?

  • bibbilotta 19 juli 2013

    Den godaste vegetariska aubergingratängen någonsin. Har bjudit på den många gånger och den är populär. Alla vill ha receptet. En klar 5!!

  • LiliH 29 januari 2017

    Gott, men räcker bara till två ganska små portioner. Är det tänkt som en sidorätt?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.