Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergine/tomat/valnötsröra

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Grundreceptet kommer från DN och kan passa en LCHF:are. Röran serverades till frikadeller som kokats i såsen/röran. För att få upp fetthalten kan man vara frikostlig med olivoljan. Hela satsen inkl blomkål ger ca 50 gram kolhydrater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta valnötterna i torr stekpanna.
  2. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala skär aubergine i små bitar.
  3. Fräs vitlök och aubergine i olivolja i några minuter. Tillsätt tomater och koka upp.
  4. Grovhacka valnötterna och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Stek hastigt i olivolja i het stekpanna, salta och peppra.
  6. Servera med blomkålen och riven ost.
  7. Kommentar: Blomkålen blev jättegod, mycket bättre än kokt i vatten. Jag hackade nötterna, och de fösvann nästen i såsen - man kanske skulle tagit hela nötter???

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.