Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginegratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Den här gratängen är god till grillat kött, kyckling, lax eller kallskuret. Men den är också toppen som ensamrätt tillsammans med en sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250°
  2. Skala och skär aubergine i 2-3 cm stora bitar, eller i två eller tre bitar på tvären. Skölj i durkslag, salta (2 msk) och låt ligga 30 min.
  3. Skala, finhacka lök och vitlök. Koka upp creme fraiche i en kastrull och tillsätt fetaosten. Rör om tills osten smält. I med löken och salta, peppra.
  4. Bryn olivoljan i stekpanna. Smula ned myntan och fräs några sekunder. Ta av från plattan.
  5. Skölj auberginen, torka med handduk. Lägg i långpanna. Häll på oljan. Stek i 20 min, eller tills de fått färg och är mjuka.
  6. Lägg över i ugnsform och häll över ostsåsen. Strö över valnötter och grädda i ugn, 15-20 minuter.
  7. Garnera gärna med färsk mynta
  8. Servera med grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.