- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Den här gratängen är god till grillat kött, kyckling, lax eller kallskuret. Men den är också toppen som ensamrätt tillsammans med en sallad.
Instruktioner
- Ugn 250°
- Skala och skär aubergine i 2-3 cm stora bitar, eller i två eller tre bitar på tvären. Skölj i durkslag, salta (2 msk) och låt ligga 30 min.
- Skala, finhacka lök och vitlök. Koka upp creme fraiche i en kastrull och tillsätt fetaosten. Rör om tills osten smält. I med löken och salta, peppra.
- Bryn olivoljan i stekpanna. Smula ned myntan och fräs några sekunder. Ta av från plattan.
- Skölj auberginen, torka med handduk. Lägg i långpanna. Häll på oljan. Stek i 20 min, eller tills de fått färg och är mjuka.
- Lägg över i ugnsform och häll över ostsåsen. Strö över valnötter och grädda i ugn, 15-20 minuter.
- Garnera gärna med färsk mynta
- Servera med grönsallad.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar