Auberginegratäng

God som vegetarisk ensamrätt eller som
tillbehör till grillat kött

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: aubergine, gi
Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Auberginegratäng

Ingredienser

1-2 auberginer, ca 400 gr
0,5 tsk salt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
Smör och rapsolja
1 burk krossade tomater
0,5 st grönsaksbuljong
2 dl Kelda sås Simply cheese
1 dl riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 225 gr. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper. Strö över lite salt.

Skala och hacka löken. Fräs mjuk i en blandning av smör och rapsolja. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop ca 5 min.

Torka av auberginen och stek i smör och rapsolja i ca 1 min på varje sida. Varva tomatsås och aubergine i en ugnsäker form. Häll över oststås och ost.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Visningar:
6182
Sparat:
116
Potatis- och au..
av MrsC
över 2 månader
Auberginegratän
över 2 månader
Libanesisk aube
av maily
över 2 månader
Auberginegratän
över 2 månader
Auberginegratän
av lennali
över 2 månader