Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginegratäng

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetarisk festmåltid

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomatsås: Fräs vitlöken i oljan. Tillsätt krossade tomater och låt koka ihop. Krydda med salt, peppar, örtkryddor och lite socker.
  2. Skala auberginen och skär i ½ cm tjocka skivor. Lägg på en smord plåt och sätt in i ugnen i 20 min,190° eller till auberginen börjar få färg.
  3. Bred ut det mesta av tomatsåsen i en ugnssäker form. Varva aubergine och skivad mozzarella ovanpå tomatsåsen. Klicka över peston och resterande tomatsås. Strö till sist över parmesanost.
  4. Grädda i 190-200° ca 30 min

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • oscarblomkvist 6 mars 2009

    Kanon gott. Jag åt med pasta till. Vällagrad prästost fungerade som alternativ till parmesanost.

  • Ulla-Lena 26 september 2009

    En mycket god och krämig gratäng, kommer att bjuda på den nästa gång mina barn kommer på besök! Ulla-Lena

  • Anna_86 29 september 2009

    Det här är en jättegod gratäng tycker jag, den blir riktigt smakrik och härlig! Jag tyckte att den kändes lite fet första gången jag gjorde det så jag gräddade auberginen på bakplåtspapper och uteslöt olivoljan (stekte vitlöken i en klick av peston istället), och det blev gott det med. Har desstom tillsatt champinjoner för att göra den lite matigare, roligt att experimentera med ett recept som är bra från början :) Tack och bock!

  • Pieternel 9 mars 2011

    Mycket god och matig gratäng, även jag hade med champinjoner. Gott med bröd och bland sallad. Mycket bra i matlådan dagen efter.

  • Buspippi 14 april 2012

    Super gott tyckte jag och min dotter gillade det med när hon väl smakade efter mycket klagande. Men gubben min han vägrade smaka.

  • Buspippi 14 april 2012

    Super gott enligt mig och min dotter erkände att det var gott efter att hon tillslut smakade. Men gubben min vägrade äta det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.