En god gratäng som går snabbt att göra och sköter sig själv i ugnen. Den som inte vill äta köttfärs kan ta qournfärs.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skiva auberginen i 5 mm tjocka skivor och lägg ut dem på arbetsbänken. Salta lite lätt på bägge sidor.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs färsen tills den har fått fin färg. Tillsätt tomatkrosset och tomatpurén. Skala och pressa i vitlöken. Låt koka ihop, salta och peppra.
- Torka av auberginen med hushållspapper och stek skivorna gyllenbruna i olivolja. Skiva potatisen.
Varva aubergine, skivad potatis och köttfärs i en eldfast form. Strö över osten och ställ in gratängen i ugnen i ca 30 minuter.
- Servera med sallad.
Publicerat den
7 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Hittade receptet jag såg i tidningen! Kram o lycka tii! Puss....