Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginegratäng med köttfärs

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god gratäng som går snabbt att göra och sköter sig själv i ugnen. Den som inte vill äta köttfärs kan ta qournfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skiva auberginen i 5 mm tjocka skivor och lägg ut dem på arbetsbänken. Salta lite lätt på bägge sidor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs färsen tills den har fått fin färg. Tillsätt tomatkrosset och tomatpurén. Skala och pressa i vitlöken. Låt koka ihop, salta och peppra.
  3. Torka av auberginen med hushållspapper och stek skivorna gyllenbruna i olivolja. Skiva potatisen. Varva aubergine, skivad potatis och köttfärs i en eldfast form. Strö över osten och ställ in gratängen i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mammamuu1 17 mars 2010

    Hej! Hittade receptet jag såg i tidningen! Kram o lycka tii! Puss....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.