Auberginekaviar med melon och parmaskinka

Auberginekaviar och passar väldigt bra ihop med skinkans sälta och sötman från melonen.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: aubergine, gi
Auberginekaviar med melon och parmaskinka
Källa: tara
Uppladdad av: styvan
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1 liten melon, t ex Cantaloupe
Ca 200 g parmaskinka
Basilika

Auberginekaviar:
3 auberginer
1 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl olivolja
Flingsalt
Nymald peppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
2123
Sparat:
16

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.

Dela auberginerna på längden och snitta dem lätt på ytan. Lägg dem på grillgallret med snittytan uppåt.

Baka auberginerna i mitten av ugnen cirka 1 timme. Låt auberginerna svalna något och gröp ur köttet.
Mixa auberginekött, tomatpuré, citronsaft och vitlök. Rör i olivoljan och smaka av med salt och peppar.

Skär melonen i klyftor och skrapa bort kärnorna. Lägg upp melon och skinka på ett fat och strö över basilikablad.

Servera tillsammans med auberginekaviaren och crostini.

LIKNANDE RECEPT

Chili med auber
av Queenie
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.