Auberginekaviar med melon och parmaskinka

Auberginekaviar och passar väldigt bra ihop med skinkans sälta och sötman från melonen.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: aubergine, gi
Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Auberginekaviar med melon och parmaskinka

Ingredienser

1 liten melon, t ex Cantaloupe
Ca 200 g parmaskinka
Basilika

Auberginekaviar:
3 auberginer
1 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl olivolja
Flingsalt
Nymald peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.

Dela auberginerna på längden och snitta dem lätt på ytan. Lägg dem på grillgallret med snittytan uppåt.

Baka auberginerna i mitten av ugnen cirka 1 timme. Låt auberginerna svalna något och gröp ur köttet.
Mixa auberginekött, tomatpuré, citronsaft och vitlök. Rör i olivoljan och smaka av med salt och peppar.

Skär melonen i klyftor och skrapa bort kärnorna. Lägg upp melon och skinka på ett fat och strö över basilikablad.

Servera tillsammans med auberginekaviaren och crostini.
Visningar:
2284
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Chili med auber
av Queenie
över 2 månader