Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergineröra med svamp och soltorkad tomat

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Denna rätt passar bra till stekt kött eller fisk. 300 g färska champinjoner kan bytas mot ca 2 brk i nödfall. Jag tycker att soltorkade tomater kan variera mycket i smak och jag köper de som ligger i olja med kryddor tex Laroc eller Sera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna auberginen i ca 2 cm tjocka tärningar och lägg i en skål. Skiva champinjonerna i bitar och lägg dessa också i skålen. Ta lite olja från tomaterna och häll i. Nu tar man örtkryddorna och häller i skålen och blandar.
  2. Mixa paprikan med soltorkade tomater.
  3. Stek på ganska hög värme och få en stekyta på svampen och augerginen.Slå i vatten och sätt på locket en liten stund så att auberginen mjuknar.
  4. Lyft locket och lägg i paprikan och soltorkad tomat. Stek på en stund till så att man får lite stekyta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.