Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginlindad lammfärsjärp

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Gott!

Ingredienser

Instruktioner

Koka bulguren enligt anvisningen på paketet. Blanda med lammfärsen. Tillsätt ägget, salt, peppar och rosmarin. Blanda väl. Skala auberginerna. Dela på längden i 7-8 mm tjocka skivor. Salta på båda sidor och låt ligga i ca 10 minuter. Skölj auberginskivorna och stek dem sedan i måttlig värme i olivoljan. Pensla med balsamvinäger mot slutet. Lägg åt sidan. Sätt på ugnen, 200 grader. Rulla lammfärsen till "dammsugar"-liknande järpar. Stek dom i pannan. Rulla ofta så de blir jämnt genomstekta. Droppa lite limejuice på en auberginskiva, lägg därefter en färdigstekt järpe på den och rulla in. Fixera med en tandpetare. Upprepa proceduren tills alla aubergin gått åt. Lägg på ett ugnsfast fat. Sprid riven ost över, och gratinera ca 15 minuter i ugnen (200 grader). Droppa på lite mera limejuice när du tagit ut dem ur ugnen. Njut med ris och gärna en tomatsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.