Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Australiensisk vaniljfriand

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Dessa ljuvliga små bakverk serveras ofta i Australien. De är saftiga och smakrika, perfekta till fikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj tolv ovala formar eller en muffinsplåt med plats för tolv muffins. Smält margarinet i en kastrull och bryn det cirka fem minuter. Ta av från värmen.
  2. Sikta ner mjöl och florsocker i en skål och blanda ner mandel och pistagemandlar.
  3. Vispa ihop äggvitorna tills de är precis blandade och börjar skumma utan att de blir vita eller fasta. Tillsätt äggvitorna, vaniljpulver och margarin till de torra ingredienserna. Rör om och blanda väl.
  4. Skeda upp smeten i formarna tills de är fyllda till hälften. Grädda tio minuter, sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare tio minuter tills de har höjt sig och är gyllene.
  5. Låt svalna i formarna fem minuter. Slå upp kakorna på ett galler och låt svalna helt. Sikta över florsocker och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.