- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Goda köttfärsknyten med lite rökig smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka löken och skär baconet i små tärningar. Fräs lök och bacon tillsammans med lite av matfettet.
- Skala, kärna ur och riv äpplet. Lägg äpplet, köttfärsen, timjan, tomatpuré och ströbröd i stekpannan tillsammans med löken och baconet. Smaka av med salt och peppar.
- Kavla ut smördegsplattorna (inte för tunt).
Smält lite margarin och pensla hälften av plattorna med detta.
- Fördela köttfärsröran påplattorna och täck med de återstående plattorna. Nyp ihop kanterna noga.
Lägg knytena på en plåt och pensla ovansidan med lite margarin.
- Sätt in dem i ugnen 10 minuter och sänk sedan temperaturen till 175 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.
- Finklipp persiljan över knytena precis före servering.
- Servera med en god sallad.
Publicerat den
13 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar