Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Australiska havrekakor

 
  • Serverar: 28 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Lätta att göra och goda. Om inte rätt sorts socker eller sirap finns hemma kan du byta ut dem mot nägon annan sort, t ex eller mörkt muscovadosocker och mörk sirap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda vetemjöl, havregryn, kokosflingor och brun farin i en bunke. Det går bra att använda en sked, man behöver inte ta fram någon degblandare. Smält smör eller margarin i en kastrull. Tillsätt matfettet och sirap till de torra ingredienserna i bunken. Rör om.
  3. Blanda vatten och bakpulver i ett glas och tillsätt blandningen till smeten. Arbeta snabbt ihop allting. Klicka ut till valnötsstora kulor på två bakpappersklädda plåtar med hjälp av två matskedar. Grädda kakorna i 10-12 min och låt svalna på plåtarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.