Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Avokado- och äppeldip

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Avokado är en idealisk ingrediens i dipsåser. Här gör du en inte så mäktig sås med äpple, paprika och pinjenötter, perfekt att doppa chips eller strimlade grönsaker i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplet, kärna ur det och hacka eller tärna det fint. Pressa citronen över äpplena.
  2. Dela, kärna ur och skala avokadon. Mosa den med en gaffel och blanda med crème fraiche. Kärna ur och finhacka paprikan.
  3. Blanda avokadomoset med äpple, citronsaft och paprika och smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta pinjenötterna eller solrosfrön i en torr stekpanna någon minut, låt dem svalna och blanda ner i såsen. Häll upp dipsåsen i en skål och servera med olika tillbehör.
  5. Du kan också servera såsen som tillbehör till skaldjurs- eller kycklingsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.