Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Avokado- och limekaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Festa på en härlig kaka med avokado och lime!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, 1-1½ liter.
  2. Vispa socker och smör vitt och luftigt. Mixa avokadon med limesaft och skal. Vispa ner det i smörsmeten. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner dem och mjölk i smeten.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt kakan svalna i formen i ca 15 minuter och därfeter kallna helt på ett galler.
  4. Topping: Mixa avokado och limesaft. Vispa i créme fraiche och därefter florsockret, lite i taget.
  5. Toppa kakan med krämen och garnera med rivet limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.