- Serverar: 2 portioner
- Tid: 5 minuter
Skriv ut
Härlig förrätt om du har en mogen avocado liggande.
Instruktioner
- Dela avocadon mittöver på längden. Peta ur kärnan och eventuella kärnrester. Dra av skalet. Skär upp den i småbitar. Krama omedelbart lime över, annars blir den missfärgad snabbt. Peppra med nymalen svartpeppar från kvarn.
- Ta en bit gravlax från din hemgravade gravlax (eller köpta) och skär upp i små bitar. Fyll en liten rund skål med avodado och lax. Tryck till lite så det håller ihop när du vänder upp den på en tallrik. Servera med en limeklyfta.
- Det svåra med denna rätt är att få tag i en mogen och krämig avocado. Jag köper dem lite hårda, och så får de ligga en dag eller flera tills de börjar mjukna. Väntar du för länge, så är den svart och oätlig! Men en perfekt mogen avocado är nog bland det godaste som finns, så det är värt mödan och pengarna att experimentera tills du får en känsla för mognaden.
Publicerat den
7 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mmm, så gott! Det är sant, en mogen avocado är himmelsk.
En utmärkt liten rätt. Jättelättatt göra och härligt god med smak av lime. Våra plötsliga lunchgäster blev både överraskade och förtjusta