Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Axels marängtårta med smör- och chokladkräm

(1 kommentar)  
Skriv ut

God marängtårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitor, socker och ättikan till styv maräng. Vänd försiktigt ner Rice Kricpies. Grädda i en långpanna, klädd med bakplåtspapper, i 125 ° i mitt i ugnen 1,5 timme.
  2. Sjud upp på svag värme under omrörning, till krämen tjocknar. Ta bort från värmen och vispa ner 125 g smör. Ställ på avsvalning.
  3. Dela märängbotten, bred den kalla krämen över och toppa med grädde, lägg den andra halva över.
  4. Sjud på svag värme under omrörning, till krämen tjocknar. Ta bort från värmen, vispa ner 50 g smör och 100 g blockchoklad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mimmimata 11 november 2008

    den här skall jag prova ,allt jag älskar finns med tack så mycket miimimata

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.