Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bästa pizzabotten

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Absolut det bästa pizzadegsreceptet jag stött på! Vad du vill ha på, bestämmer du själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke och lös den i det ljumna vattnet blandat med oljan. Rör ner salt och hälften av mjölet (2 dl) och arbeta till en jämn smet/deg. Tillsätt ytterligare 1 dl av mjölet och arbeta till en fin deg. Låt jäsa under varm fuktig bakduk (fukta bakduken med varmvatten) i 15 - 20 minuter. Dela degen i två delar eller gör en hel plåt (familjepizza). Kavla ut degen ganska tunt, på rikligt mjölat underlag (använd den återstående 1 dl av mjölet) och lägg den sen på plåt. Sätt ugnen på högsta värmen (275-300°C). Garnera pizzan/pizzorna med tomatsås, ost och de övriga ingredienser du vill ha på. Krydda med oregano och basilika.
  2. Grädda mitt i ugnen i ca 10 - 15 minuter. Gör du två pizzor kan du grädda två plåtar samtidigt. Byt då plats på plåtarna i ugnen efter halva gräddningstiden. Pensla gärna med olivolja på kanterna innan servering.
  3. SMAKLIG MÅLTID!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hogpi 15 februari 2013

    Det var den bästa pizzabotten! Även om jag läste ordentligt först efter att jag knådat ihop degen och naturligtvis hällt i hela mjölmängden på en gång! Så nästa gång kanske det blir ännu bättre?!!! Tusen tack för tipset!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.