Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Jag brukar göra den här kaka på sommaren med jordgubbar eller vinbär som vi plockat själva.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfett och låt det svalna. Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och det smälta fettet. Obs! Vispa inte.
  2. Fördela smeten jämnt i en smord och bröad form ca 22 cm i diameter (pajform). Lägg i bären. De frysta behöver inte tinas.
  3. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader i 25-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.