Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bärpaj med kardemumma

 
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Snabb enkel paj med få ingredienser. Kardemummasmaken är helt underbar tillsammans med hallon och blåbär och en skvätt vaniljvisp. Dock har jag aldrig använt exakta mått utan gjort pajen lite på måfå, men jag hoppas att måtten jag skriver ut ska stämma ungefär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt fram bären för att tina om dem är frysta. Smält allt smör i en stekpanna. När allt smör är smält tar du av stekpannan från plattan och lägger i havregrynen, blanda med smöret, honungen och sockret i pannan, blanda i en matsked kardemumma. Lägg bären i en låg pajform och lägg sedan på havren så att det täcker så mycket som möjligt. Strö därefter över resterande kardemumma över hela pajen och sätt in i ugnen i ca 10-20 minuter
  2. Om du vill ha mer pajskal är det bara att smälta mer smör och ta mer havre socker honung och kardemumma, måtten är inte så noga, smaka av och bestäm själv =)
  3. Pajen är glutenfri, och kan även lätt göras helt laktosfri om man väljer egen typ av smör och vaniljvisp, glass mm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.